Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Začíná play off NBA: Preview 1. kola

V sobotu 20. dubna odstartují vyřazovací boje v NBA. Zatímco ve Východní konferenci je jasným favoritem na postup do finále Miami, tak na Západě se může stát cokoli. Přesto i na krále LeBrona čekají velké nástrahy v cestě za druhým titulem. Pojďme si představit dvojice pro 1. kolo play off.

Highfive! Jsme Lakers, jsme nejlepší!

Východní konference

1. Miami Heat – 8. Milwaukee Bucks      4:1 (tip)

Na první pohled jasná záležitost, při které by se LeBron a spol. neměli více zapotit. Jenže právě Milwaukee v posledních letech dokázalo floridský celek několikrát potrápit a můžete vsadit svojí výplatu na to, že Brandon Jennings bude hrát jak o život a jeho střelecký průměr vyletí alespoň o 10 bodů výš oproti základní části.

Přesto nelze očekávat, že by se Bucks povedlo zvítězit na palubovce Miami, a tak tipuju postup Heat v pěti zápasech.

2. New York Knicks – 7. Boston Celtics   4:3

Knicks prožívají sezonu, jakou už dlouho nepamatují. Lídr týmu Carmelo Anthony získal svojí první korunu pro krále střelců a lze očekávat, že v play off bude sázet přes 30 bodů na zápas. Pokud se navíc v jeden den sejde forma Anthonyho i J.R. Smithe, nemají Celtics šanci. Nebo se mýlím?

Ačkoli jako oddaný vyznavač žlutofialových barev bostonský válec bytostně nesnáším, jednu věc mu musím nechat. Jeho urputný styl je jako zrozený pro play off. Paradoxně i bez Rajona Ronda byli Celtics schopni potrápit favorizované soupeře a proti Knicks se opět vybičují k 110procentním výkonům. Dobrou formu si drží Jeff Green, zkušenosti a nevídané zapálení pro hru přidá Kevin Garnett, a tak se Knicks budou strachovat do sedmého utkání, v něm ale využijí výhodu domácího prostředí a postoupí.

3. Indiana Pacers – 6. Atlanta Hawks      4:1

Basketbalisté Atlanty právě získali nové fanoušky z řad basketbalových celebrit. Jmenují se LeBron James, Dwayne Wade a Chris Bosh. Miami už loni prohrávalo s Indianou 2:3 a jen Jamesovo heroické výkony je zachránily od vyřazení. Nepříjemní Pacers ještě v březnu nesli nálepku černého koně soutěže, ale v závěru základní části nepředváděli zrovna přesvědčivé výkony. Přesto by si s Atlantou měli s přehledem poradit. Přece jen stavět tým na nepředvídatelném Joshi Smithovi není nejmoudřejší.

4. Brooklyn Nets – 5. Chicago Bulls 2:4

Brooklynské klubové barvy jsou černá a bílá, stejně jako jejich výkony. Nekonzistentní celek musí doufat, že se Deron Williams vrátí do své formy z dob, kdy nejradši poslouchal Jazz. Chicago hraje po vzoru hokejového Zlína debilní basket (viz. třinecký útočník Polanský), který přesně sedí do parametrů play off. Bulls by mohli vyučovat základní pravidlo: „Žádný koš nedostaneme zadarmo!“ ...LeBron by mohl vyprávět.

Bulls vůbec musí sledovat s oblibou český hokej, protože bych vsadil sousedovu ženu na to, že po vzoru „střízlíka“ Jaroslava Špačka, který nečekaně nastoupil v plzeňském dresu do pátého finále, se v býčí sestavě představí ten největší z malých býků- Derrick Rose!!!

Západní konference

1. Oklahoma City – 8. Houston Rockets 4:2

Kdybych věřil na konspirační teorie (sakra jak to teda bylo s tim Měsícem??) tak bych si i myslel, že se James Harden nechal v závěru středečního prodloužení schválně zblokovat Howardem, aby Rockets spadli na osmé místo právě za Lakers. „Tak já vás dotáhnu do finále a vy nasypete peníze tomu magorovi, kterej neví, co je to post rozehrávače? Tak to vám dám čtyříctku v každym zápase, šmejdi!“ asi něco takového se může honit hlavou Jamese Harden po celou sezonu.

Oklahoma je samozřejmě favoritem, Kevin Durant bude hrát výborně, Russell „Magor“ Westbrook v lichých zápasech zahraje jak Májkl, v sudých vybouchne jak Berdych v Monte Carlu. Když Thunder poteče do bot, trefí těžkou trojku Derek Fisher. Takže by Thunder měli čtyřikrát bez problémů zvítězit, že? No uvidíme, co si o tom myslí pan Harden... Fear the Beard bitches!

2. San Antonio Spurs – 7. Los Angeles Lakers     3:4

Tak tenhle závěr sezony se nepovedl. Spurs v posledních týdnech ztratili první místo v Západní konferenci, a tak se mohli utěšovat alespoň tím, že se vyhnou losangeleským Lakers, kteří měli s bídou postoupit z osmého místa. Jenže zmýlená neplatí a Spurs narazí právě na Lakers.

Bohužel jedna přetržená achilovka mírně hatí mé tajné sny o účasti na party Jacka Nicholsona slavícího další titul LA Lakers. Paradoxně ale bez Kobeho můžou a budou hrát ještě lépe Dwight Howard a Pau Gasol. Mít v sestavě dva nejlepší pivoty v lize to není špatné. A je jasné, že hollywoodský celek si nenechá ujít příležitost napsat další kýčovitý hollywoodský scénář o nečekané cestě loserů až na vrchol. Pokud se Lakers povede ubránit Tonyho Parkera (toho blbce, co podváděl Evu Longorii. Evu Longorii. Evu....no to je vůl), zrodí se první překvapení. No a kdyby náhodou postoupili Spurs, tak je favorizuji na titul a všude budu říkat, že už jsem to říkal v únoru, že Spurs vyhrajou titul ;-)

3. Denver Nuggets – 6. Golden State Warriors  4:2

No kdyby se Denveru nezranil milovník pizzy a příběhů pana účetního, byli by Nuggets jasným černým koněm Západu. Takhle jsou jen světle černým koněm... V Denveru dokázali v této sezoně vyhrát jen tři týmy (jedním z nich byl Washington – what are the odds??) a nedá se čekat, že zrovna Golden State a zrovna v play off v Pepsi centeru zvítězí. Přesto by tato série měla nabídnout pěkný ofenzivní basket. Denver bude mít v průměru šest střelců v dvouciferných číslech a v dresu Warriors bude sniper Curry sázet jednu trojku za druhou. Postup Denver je tutovka.

4. Los Angeles Clippers – 5. Memphis Grizzlies  3:4

Lob city? V základní části možná pěkná podívaná, ale tohle je play off kluci. Chris Paul bude hrát skvěle, nikdy bych nechtěl bránit Jamala Crawforda, ale to je tak všechno. Griffin s Jordanem si párkrát zasmečují, ale smát se budou medvídci z Elvisovo rodiště. Memphis je takový podivný tým, který na dvacet minut pohledného basketu přidá dvacet urputného boje. Marc Gasol už si chvíli mohl myslet, že je lepší než brácha, ale to Pau začal opět vyvracet. Takže se dá čekat, že Marcovy výkony také půjdou nahoru. (protože mladší sourozenci lepší prostě jsou, jen o tom furt musíme někoho přesvědčovat..)  V této sérii očekávám alespoň dvakrát prodloužení a těsný postup Memphisu.

Autor: Petr Tomášek | pátek 19.4.2013 12:11 | karma článku: 10,76 | přečteno: 545x
  • Další články autora

Petr Tomášek

Proč byste měli vidět film o Martinu Haškovi st.?

Natočili jsme dokumentární film o fotbalovém trenérovi Martinu Haškovi s názvem HAŠAN (ten trenér). Proč byste tento film měli vidět? Napadá mě hned několik důvodů.

22.4.2020 v 11:34 | Karma: 3,71 | Přečteno: 157x | Diskuse| Sport

Petr Tomášek

Kanadská noc v Ostravě

V neděli jsem vyrazil do Ostravy na finále MS juniorů v hokeji. A asi proto, že jsem byl i s cestou 18 hodin úplně sám, mám potřebu se s vámi podělit o mé zážitky.

7.1.2020 v 17:09 | Karma: 19,34 | Přečteno: 669x | Diskuse| Sport

Petr Tomášek

Sparta hnije zevnitř

Před měsícem jsem mírnil hysterii po vypadnutí Sparty z Evropské ligy. Jenže po srpnových výkonech dochází i mně trpělivost. Tragický výkon v Brně ukázal, že ve Spartě je něco špatně – nejen v této sezoně, ale už hodně dlouho!

28.8.2017 v 15:48 | Karma: 21,64 | Přečteno: 1149x | Diskuse| Sport

Petr Tomášek

Sparta? Počkejte s tou hysterií

Velký letní třesk ve Spartě si zatím vybírá svou daň v podobě mizerných výkonů v prvních dvou zápasech nové sezony. V PRVNÍCH DVOU zápasech! A ze všech stran už vylézají kritici.

1.8.2017 v 14:59 | Karma: 13,66 | Přečteno: 695x | Diskuse| Sport

Petr Tomášek

V čem při námraze selhal pražský Dopravní podnik

Nepříjemná námraza od včera komplikuje životy lidem po celé republice. Mně ho zkomplikovala v Praze. Chápu, že chmury počasí přišly v takovém rozsahu, že zasáhly téměř celou tramvajovou síť, která přestala fungovat. Chápu, že včera nešlo hned sehnat a nasadit náhradní autobusy. Ale absolutně nechápu, proč pražský Dopravní podnik selhal v informování svých cestujících o nastalé situaci!

2.12.2014 v 12:25 | Karma: 10,40 | Přečteno: 963x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Volby by v březnu podle Medianu vyhrálo ANO. TOP 09 vypadává, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1095x

Seznam rubrik